keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kasvisruokailua

Jotkut jotka on lukenu mun blogia ennen pitkää taukoa saattaa muistaa postauksen missä kerroin, että hörhöönnyn helposti kaikista erilaisista jutuista (muistin virkistykseksi postaukseen pääsee tästä ja heitinkö vesilintua sen kertaisella hörhööntymisellä? Kyllä heitin :D). Viime vuodenlopussa sain idean ruveta kasvissyöjäks. En heti ajatellu loppuelämää vaan testata millasta se ois ja toimisko se mun kohalla (jos se ois vähän auttanu painon pudotuksessakin..). Joulu oli sopivasti aikaa reilu kuukausi niin se oli ns. Deadline. J ei kauheesti innostunu ku luuli ettei meil ois sit muuta ruokaa ku rehuja ja rupes vinkuu et kukaan ei syö seen kaa enää kebabia :D. Ajatuksena oli kans se, että samantyylistä ruokaa on tullu syötyä niin paljon, että halusin vähän vaihtelua. Maitotuotteet, kalan ja kananmunan jätin ruokavalioon eli punainen liha ja kana jäi pois. Eli ei nyt ihan virallista kasvissyöntiä ollu :D
Jalotofun nettisivut ja pieni reseptivihkonen ja Pinterest oli kovassa käytössä.
Aika monia ruokia pystyin tekee koko posselle, tosin A oli vielä sen verran pieni, että sen ruokaa piti fiksaa tavalla tai toisella.


Olin aluks aika skeptinen siitä, että syökö J mitään näistä mun tekeleistä, mut tosi hyvin siihen uppos melkeenpä kaikki ruoat. Sosekeitot ei oo ihan sen juttu. Sano kyllä, et punajuurikeitto oli hyvää.
Mun ja J:n yhteiseks lempparis tuli teriyakimarinoitu tofu riisillä. Täytyis tehäkki sitä taas joku päivä. Tofu (pääsääntösesti Jalotofun) oli muutenkin kovassa käytössä. Laitoin sitä mm. täytettyihin paprikoihin ja kaalikääryleisiin. Soijarouhe tuli myös tosi tutuks. Siitä sai tehtyy nopsasti esim.
Makaronilaatikon, joka uppos koko posselle. Samoin "jauheliha"kastike ja spagetti hävis ku tuhka tuuleen :) Niitä en kyl hetkeen enään tee ku tulee rupee vähän korvista ulos.

Joulun lähestyessä mietin, että jatkaisinko tätä. Kattelin erilaisia kasvis-jouluruokia ja kirjottelin ylös mitä tekes, mutta päädyin perinteisiin eli kinkkuun ja laatikoihin.
Harmittaa, kun ei tullu kirjotettuu ylös, että tuntuko kropassa jotenki erilaiselta. Näin puol vuotta myöhemmin sitä on vaikee muistaa. Eilen kyllä mietin, kun on palannu takas tähän vanhaan (huonoon) syömiseen, että asialle pitäis tehä taas jotain. Armanin Pohjantähden alla jakso Ravinto sai ajatukset rullaamaan samoin eilinen Rolls-kokemus. Aamulla vetäsin naamaan pienen smoothien (ite tehty), vichyy, kupin teetä ja muutaman salmiakin. Vein Tintin yheks kerhoon ja siitä raskausajan verikokeisiin. Kun pääsin verikokeista lähemmäs puol kolmee, sovittiin J:n kanssa et mennää käymään kahvilla ku molemmat ollaan keskustassa. Rupesin siin sit valittaa et on jo jäätävä nälkä, et mennää Rollsiin syömään. Vetäsin sit Mama-aterian ja voi luoja se oli virhe! En syöny sen jälkeen enää mitään koko iltana, koska mulla tuli niin ähky ja turvonnu olo, joka vaan jatku ja jatku ihan siihen asti ku menin nukkumaan. Ikinä en oo katunu hamppari-annoksen syömistä niin paljon. Miks me ei vaan voitu mennä sinne Arnoldsiin bagelille?
Vaikka nyt kiroon sitä, että söin ton helvetti-annoksen niin en mä ajatellu ruveta uudelleen tälle kasvisruoka-linjalle, koska sekään ei ollu täysin mun juttu. Osa tofuista ja kasvisvaihtoehdoista (leikkelen korvikeet) oli niin jäätävän makusii, ettei mitään järkee. Eri ruokien tekeminen on aikaa vievää ja loppupeleissä ku suurin huuma on ohi, multa loppuu ideat kesken. Mulla ei ollu mitään eettistä syytä ruveta osittaiseks vegetaristiks niin en pakota itteeni syömään tuotteita mistä en tykkää. Välillä on ihan fine vetästä roiskepizza puolikylmänä naamaan ja välillä on taas kiva vähän hifistellä. Ei sama ruokavalio sovi kaikille. Täytyy löytää se kultainen keskitie ja ruveta kuulostelee omaa kroppaa, että mitä se kaipaa (lisää vettä) ja mitä se ei todellakaan kaipaa (pullamössöä). Mikä toimii teillä ja mikä ei?-S

2 kommenttia:

  1. Sosekeitot ei todellakaan ole miesten juttu. Tiedä sitten mikä siinä on ettei maistu koska se on niin hyvää :)Mulla on Tofut vielä pakkasessa mutta täytyis jo tehdä niistä jotain, itselle ;) Mä muistan joskus ettet tykänny soijarouheesta kun tein siitä jotain ruokaa. Niin se maku maailma muuttuu ;)) Kasvisruoka kevennyksenä vaikka kerran viikossa on hyvä juttu mutta muuten se on aika hankalaa. Tiedän niin ton että hamppariaterian jälkeen on ihan ähky loppu päivän ja suurinpiirtein aamullakin. Sen syöminen kovaan nälkään on VIRHE. Menkää vaikka Subbikseen syömään. Se on parempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä pitää järki päässä, vaikka ois hirvee nälkä ettei sortuis näihin pullamössöihin just sen takii ku sit siit kärsii koko kroppa. Subi on kyllä aivan paras!

      Poista