keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Pekaanipähkinät on pop!

Oon jo pidempään seurannut tämmöstä karkkipäivä-blogia, mistä tulee mulle joka lauantai aina karkkipäivä-ohje. Ohjeet on superterveellisii ja luonnollisesti makeutettuja. Useemmat ohjeet sisältää semmosii aineksii mitä en normisti käytä (esim. kookosöljy) niin oon jättäny ne suosiolla omaan arvoonsa. Parii ohjetta oon testannu (mansikkaremmit ei oikee skulannu) ja tää ohje on noussu mun ihan ehdottomaks suosikiks, kanelihuurretut pekaanipähkinät. Ohje on simppeli ja siihen ei tuu ku 4 ainesosaa. Oon monesti lukenu kanelin sisältämästä kumariinista, joka on myrkyllistä niin oon siirtyny Ceylon-kaneliin, joka sisältää kumariinia huomattavasti vähemmän. Ceylon-kaneli ei oo niin voimakkaan makusta/hajusta, kun tää "normi" kaneli, mutta ajaa loistavasti asiansa. Jos mietitte mistä sitä löytää nii ite bongasin tän hifistely kanelin Prismasta.


Alkuperänen ohje oli puolikas mun määrästä, mutta rupesin ahneeks ja tein kaksinkertasen annoksen. Vaniljajauhetta mulla ei oo niin laitoin perus vaniljasokerii. Haastavinta ainakin mulle oli pähkinöitten paahtaminen ja etten polta vaahterasiirappia pohjaan. Oon tehny näitä kolme kertaa ja ekalla kerralla tuloksena oli vaan musta pähkinäklöntti ja pienoinen käry keittiössä. Pannu on siis syytä pitää todellakin pienellä. Sitten kun ne onnistuu niin avot! Hävii kyllä aika äkäseen. Mun mielestä pekaanipähkinät ja vaahterasiirappi on kuin luodut toisilleen! Tarkemman ohjeen ja työvaiheet löydät täältä ja ton linkin kautta pääsee paremmin tutustumaan näihin muihinkin karkkipäivä-ohjeisiin.


Pikku apina päätti syödä vähän Frozen-muroja ja tuli siihen tulokseen, että ne maistuu varmasti paremmalta, kun ne kaataa eka matolle. Ei muuta kun siivous hommii.


-S

2 kommenttia: