maanantai 7. maaliskuuta 2016

Meillä nukutaan (vai nukutaanko sittenkään..?)

Pikku neiti A on tällä hetkellä vähän reilun vuoden ja todellinen tuuliviiri-nukkuja. Välillä nukkuu koko yön ja välillä taas pahimmillaan herää tunnin välein rääkymään kuin syötävä.
Tintti oli myös pienempänä huono nukkuja ja kokeiltiin jopa unikoulua, mutta se ei toiminu meidän kohdalla. Vuoden ikäisenä rupesi kuin taikaiskusta nukkumaan aamuun asti, joten tämä ei ole mikään vieras juttu. Mutta kuluttava.Kun A oli ihan pieni ja nukku todella sikeesti ajattelin, että vihdoinkin helppo vauva. Ai, että kuinka väärässä olin. Imetin A:ta noin 10kk ikään asti ja silloin oli vain helppo ottaa viereen tissille nukkumaan tai antaa pullo. Nyt se on sitten kostautunut ja mitä ilmeisemmin herää siihen pullon kaipuuseen. Joillakin toimii maidon vaihtaminen vedeksi, mutta meillä käy kumpi vain.


Kellotettuja päivärutiineja ei ole kummankaan kohdalla ollut enkä edes itse jaksaisi sellasta. Yöunille mennään 20-22 aikaan ja yöunilta herätään 8-9 välissä (klo 9 on aika vakio). Olen muutaman kerran kokeillut, että jos A herää esim. klo 6 niin silloin noustaan ja syödään aamupalaa tms, mutta tulos on ollut se ettei mene kuin puolisen tuntia niin on nukahtanu syliin tai sohvalle.

Viime aikoina olen koittanut näitä unikoulu tekniikoita eli silitellään ja sylitellään, mutta voi elämä mikä huuto siitä on vaan tullut (naapuri-parat). Tintti eikä J kumpikaan herää tähän huutoraivariin, vaikka Tintti on A:n kanssa samassa huoneessa! Isältä peritty unen lahjat. Kysymykseen ei tule, että J heräisi öisin, koska hänellä soi klo viideltä aamulla ja on kumminkin raskas työpäivä edessä. Jos on ollut huono yö voin itse koomata sohvalla tyttöjen kanssa.
Toissa yönä A nukkui 20-08 heräämättä kertaakaan (meinasin jo ruveta tuulettamaan), mutta viime yönä heräsi ("vasta") klo 04. Joten se siitä tuulettamisesta. Toiset päikkärit on nyt kokonaan jätetty pois jos se vaikuttaisi asiaan. Saa nähdä miten tämä yö menee, oltiin nimittäin liikenteessä klo 19 asti ja A heräsi vasta kotipihalla. Nukahti tosin (kuten kuvasta näkyy) J:n kainaloon sohvalle kymmeneltä. Pidetään sormet ja varpaat ristissä, että oltaisi jo voiton puolella.
-S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti