maanantai 21. maaliskuuta 2016

Suklaakakkua ja Sympatiaa

Sain kuin sainkin tehtyä suklaakakun serkkuni valmistujaisiin vaikkei se mennytkään niin kuin Strömsösä. Kuten mainitsin en löytänyt ohjetta jolla olin tehnyt kuorrutuksen omaan ja tädin kakkuihin. Muistin, että kuorrutukseen tuli voita, tomusokeria, suklaata ja tummaa kaakaojauhetta tosin määriä en muistanut. Joten piti soveltaa... Kaikki meni hyvin kunnes lisäsin sulan suklaan. Koko helahoidosta tuli rakeista niinpä lisäsin voita ja kaakaojauhetta ja tomusokeria. Pienen säätämisen jälkeen maku oli aika hyvä, mutta kuorrute todella löysää, koska olin humpsauttanut liikaa kaakaota (sekoitin siis kaakaojauheen veteen). Ei kun jääkaapiin ja toivoin, että se kerkeisi jähmettymään sen verran, että sen pystyisi levittämään. Aikaahan oli itse lähtemiseen vajaa kolme tuntia. Ai miten niin jätin taas kaiken viime tippaan? Ei kulunut onneksi kauaa kun sain kakun kuorrutettua.Täytteessä oli kuohukermaa, mansikkasurvosta ja vaniljakreemijauhetta. Kakkua kehuttiin juhlissa taivaalliseksi, mutta itsekriittisenä en ollut täysin tyytyväinen siihen. Ensi kerralla otan ohjeet ylös.


Tänään on ollut melkein normipäivä. Aamulla käytiin Tintin kanssa lääkärissä näyttämässä hänen huultaan. Tintillä on ollut pienestä pitäen pallero ylähuulessa ja saatiin aikanaan lähete lastenlääkärille siitä, koska neuvolalääkäri ei osannut sanoa mikä se on. Hematooma eli verisuoni-ja kudoskasvain. Täysin vaaraton ja se voi tulla mihin vain, Tintille se tuli ylähuuleen. Se ei ole koskaan vaivannut ja lääkäritkin ovat sanoneet sen pienentyneen ja antaa sen surkastua itsekseen pois. Seuraava käynti onkin vasta kolmen vuoden päästä.


Alkuillasta menin reilun viikon tauon jälkeen reisi-vatsa-pakara-jumppaan. Kyllä sen tunsikin, että on ollut taukoa. Teki kyllä todella hyvää. Se lähteminen on vain aina yhtä nihkeetä. Onneksi kaunis ilma edes auttoi lähtemistä. Huomenna taas uudelleen jumppailee.

-S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti